About

Wie ben ik en waarom deze site?

Mijn naam is Bas van den Brand. Ik ben 29 jaren jong en woon in Veghel. Ik ben werkzaam als onderwijsadviseur op het gebied van digitale geletterdheid bij Edux. Hiervoor ben ik zeven jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs als groepsleerkracht van groep 6, 7 en 8. Daarnaast was ik ook iCoach (ICT-coördinator) en ging ik graag op zoek naar mogelijkheden die ICT kunnen bieden in de dagelijkse onderwijspraktijk. Ik hield me o.a. bezig met visieontwikkeling en het ontwikkelen van een leerlijn digitale geletterdheid. 

 

Binnen mijn opleiding heb ik mezelf al mogen profileren. In mijn derde leerjaar besloot ik de minor Kind Leren Media (KLM) te gaan volgen. Waarom? Ik zet me als leerkracht graag in voor uitdagend onderwijs voor leerlingen waarin de betrokkenheid en motivatie van de leerlingen optimaal gestimuleerd wordt. De digitale leeromgeving en media spelen hier een erg grote rol bij! We leven natuurlijk ook in een wereld waarin de maatschappij constant in ontwikkeling is. Met deze ontwikkelingen ga ik graag mee als leerkracht zijnde! Via de minor KLM heb ik veel nieuwe, waardevolle en toepasbare inzichten, kennis en vaardigheden gekregen wat betreft ICT- en mediagebruik binnen de basisschool.

 

Ook in mijn afstudeerjaar ben ik bezig geweest met ICT & media. Ik voerde een afstudeeronderzoek uit op een basisschool waarbij ik inging op de houding, kennis en vaardigheden van leerkrachten tegenover ICT & media. Deze 3 aspecten probeerde ik positief te ontwikkelen op deze school. Doel daarbij was de school een aanzet te geven tot visievorming en hen te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor het bovenschoolse ICT-beleidsplan.

 

Maar waarom heet mijn site: Tools4Education? Ik heb mijn site zo genoemd omdat deze site in het teken staat van beschrijvingen van digitale tools die inzetbaar zijn in de dagelijkse onderwijspraktijk. Maar ook omdat ik mij dus graag inzet voor innoverend onderwijs dat met de tijd mee gaat. De achtergrond van mijn site is ook bewust gekozen. De wereldbol typeert mij als mens: een levensgenieter, avonturier en ondernemend persoon.  De nulletjes en eentjes typeren mijn kracht als leerkracht op ICT-gebied. Als leerkracht ben ik een onderzoeker die de digitale wereld samen met kinderen wil ontdekken.

 

Mijn kennis en kunde op ICT-gebied uit zich voornamelijk in het didactische aspect. Ik stel mijzelf steeds de vraag: "hoe kan ik ICT inzetten als middel om mijn onderwijs te verbeteren en de motivatie van kinderen te vergroten?" De diverse tools die ik op deze site beschrijf, bieden mij diverse mogelijkheden!

 

Wil je meer weten? Volg mij of stuur een bericht via het contactformulier onderaan de pagina.